Miercuri, 26 mai 2021, de la ora 10.30, Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu” din București găzduiește prezentarea volumului „Cartea Omuleților”, apărută la Editura Frontiera, scrisă de regretatul Mircea Stanciu, cu ilustrațiile semnate de Ștefan Georgescu. Cu acest prilej, graficianul Ștefan Georgescu va coordona două ateliere de creativitate de câte 45 de minute, explicându-le elevilor specificul muncii de ilustrator și arătându-le copiilor cum se naște un personaj din linii și culori și cum a făcut relaționarea între tipologia personajului și felul cum arată el. Copiii vor primi micul compendiu de tipologii umane numit „Cartea omuleților” cu autograful ilustratorului. Practic, va fi o oră în care vor fi combinate creativ literatura, psihologia și desenul. Amfitrionul evenimentului este profesoara Monica Șerbănescu, directorul Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu” din București.
„Cartea omuleților” propune mai multe portrete de omuleți, toți fictivi, dar posibili, cum ar fi: băiețelul care râde-ntruna, fetița călătoare, băiatul care înflorește tot ce povestește, fetița care cântă și dansează… În care dintre ei ne recunoaștem mai bine? De care suntem mai depărtați? Cum suntem noi, la urma urmei, și ce nume nou de personaj am inventa, ca să ni se potrivească?
A treia și ultima carte a autorului Mircea Stanciu este o joacă, dar și o meditație pe marginea fiecărei tipologii umane. Indiferent de năravurile noastre și de personalitate exterioară, cu toții suntem omuleți pe cale de a deveni OAMENI.
Ilustrațiile cărții sunt semnate de Ștefan Georgescu, artist conceptual și ilustrator.
Pentru ca jocul cărții să fie și mai amuzant, vă invităm să faceți Testul omuleților.
Alte cărți de Mircea Stanciu: ”Cartea cuvintelor dispărute”, ”Cartea meseriilor dispărute”.
Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” dezvoltă programe care oferă copilului o evoluție personalizată și îl pregătesc să facă faţă schimbărilor rapide din societate, aducând totodată în atenția familiei și factorilor de răspundere valorile spirituale şi morale pe care le cultivă cu grijă și perseverență, astfel încât acestea să reprezinte repere majore în evoluția fiecăruia. Directorul general al Liceului, Monica Șerbănescu, profesoară de limba franceză și de limba română, este absolventă a Universității bucureștene și doctorandă a Facultății de Teologie Ortodoxă – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Dragostea pentru tot ce înseamnă școală, pedagogie și implicare în formarea copiilor prin educație a condus la inițiative ca cea de față, care susțin demersuri culturale adresate copiilor și tinerilor.
În anul 1996 lua ființă Școala ”Anastasia Popescu – Mama Sica”, în cadrul Fundației Preasfânta Fecioară Maria, căreia Vrednicul de Pomenire Patriarh Teoctist i-a transmis acordul și Înalta Binecuvântare, înainte de începerea primului an școlar. Școala continua proiectul educațional demarat de Grădinița Arc-en-Ciel, înființată cu doi ani înainte (1994).
Datorită metodelor inovative în educaţie şi rezultatelor deosebit de bune obţinute de unitatea de învățământ aflată sub egida sa, Fundaţia Preasfânta Fecioară Maria a primit, în anul 2000, certificatul de instituţie asociată UNESCO.
Nivelul preprimar al școlii obține acreditarea prin OM 5648/14.11.2006, iar nivelurile primar și gimnazial, se acreditează prin OM 3618/19.06.2014.
Pentru nivelul de învățământ „liceal”, profilul „pedagogic”, calificarea profesională „învățător – educatoare”, s-a obținut autorizarea de funcționare provizorie, prin OMENCS Nr. 3490/28.03.2016.
Noul proiect a obținut Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în anul 2016.
- sursa: www.agentiadecarte.ro